Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Το γιαούρτι συμβάλλει αποτελεσματικά στο χάσιμο λίπους.


Το 2005 έρευνες που διεξήχθησαν υπό την επίβλεψη του καθηγητή Michael Zemel από το πανεπιστήμιο του Τενεσύ, έδειξαν πώς το γιαούρτι μπορεί να κάνει πιο αποτελεσματική μία δίαιτα με χαμηλές θερμίδες.
Συγκεκριμένα οι επιστήμονες πήραν 34 παχύσαρκους άντρες και γυναίκες, και τους έβαλαν να ακολουθήσουν ένα διαιτολόγιο μειωμένων θερμίδων για 12 βδομάδες.
Τους χώρισαν σε 2 ομάδες. Η πρώτη ομάδα ακολουθούσε καθημερινή δίαιτα μειωμένη κατά 500 θερμίδες από τις συνηθισμένες τους διατροφικές συνήθειες, με μία μερίδα γαλακτοκομικών περιεκτικότητας 500 mg ασβεστίου. Η δεύτερη ομάδα λάμβανε δίαιτα 500 θερμιδών λιγότερη από τις ημερήσιες τους ανάγκες, αλλά με 3 επιπλέον μερίδες γιαουρτιού, 1100mg ασβεστίου, με 0% λιπαρά. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η δεύτερη ομάδα έχασε 61% περισσότερο λίπος από την πρώτη. Επίσης, τα μέλη της δεύτερης ομάδας έχασαν το λίπος αυτό κατά 81% από την κοιλιακή χώρα.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ότι το ασβέστιο μειώνει τα επίπεδα της καλσιτριόλης, και έτσι μειώνεται και το ασβέστιο εντός των λιποκυττάρων. Λόγω αυτού του γεγονότος τα κύτταρα αυξάνουν την χρήση των λιπών και τη μείωση σύνθεσης νέου λίπους.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου