Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Στα δύο οι φορτηγατζήδες



Διάσπαση στο μέτωπο των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων. Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση , που κράτησε μέχρι τις 2 τα ξημερώματα , οι πρόεδροι των ομοσπονδιών αποφάσισαν λήξη των κινητοποιήσεων .Ωστόσο ,στη συνέχεια η συντονιστική επιτροπή αγώνα , που έχει συστηθεί τις τελευταίες ημέρες κατήγγειλε την απόφαση ως μεθόδευση ενάντια στην επιθυμία της βάσης για συνέχιση των κινητοποιήσεων και προανήγγειλε νέα συνέλευση σήμερα.
Στη συνεδρίαση, επικράτησε μεγάλη ένταση, καθώς πολλοί μεταφορείς συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο της συνέλευσης , ζητώντας τη συνέχιση των κινητοποιήσεων , ενώ έπεσαν και κροτίδες .
Σε θετικό κλίμα είχε ολοκληρωθει νωρίτερα το απόγευμα η αιφνίδια συνάντηση που είχε με τον  υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος ''Όταν οι προθέσεις είναι καλές, οι συναντήσεις είναι σύντομες και αποτελεσματικές''.Αντιπαράθεση στη βουλή

Στη βουλή, ψηφίστηκε εν μέσω αντιπαράθεσης, με 53 "ναι και 46 "όχι", η τροπολογία που προβλέπει αυστηρές ποινές για όσους παρακωλύουν τις οδικές μεταφορές και δη ευρισκόμενοι σε πολιτική επιστράτευση. Ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου,  διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση "έχει εξαντλήσει τα περιθώρια του διαλόγου. Πρόκειται πλέον για νόμο του κράτους και ο νόμος θα εφαρμοστεί".

Οι περισσότερες διαφωνίες αφορούσαν στο Άρθρο 19 που συνεπάγεται πιο αυστηρές ποινές σε σχέση με την επίταξη. Διαβάστε τι προβλέπει η τροπολογία

Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, από το βήμα της Βουλής κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά το ΚΚΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. "Ξέρουμε πολύ καλά, ζούμε στην ίδια κοινωνία, μία σειρά από κινήσεις δεν είναι τυχαίες και δεν είναι αθώες", είπε και κάλεσε τον Περισσό "να αναλογιστεί τι κάνει αυτή τη στιγμή". "Τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναλογιστούν τις ευθύνες τους", σημείωσε και πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει τη νομιμότητα".Από τη ΝΔ, ο Γ. Κεφαλογιάννης κάλεσε την κυβέρνηση να "κάνει μία κίνηση πίσω".Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Σπ. Χαλβατζής, αναφερόμενος στην ομιλία του Γ. Παπακωνσταντίνου που είχε προηγηθεί, διερωτήθηκε: " Να προσέξει τι το ΚΚΕ; Ήταν απειλή αυτό;". Ο ίδιος συμπλήρωσε: "Μην προκαλείται τον εργαζόμενο λαό". Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, είπε ότι η άποψη "θέλω να απεργήσω, αλλά δεν αφήνω εσένα να δουλέψεις είναι επικίνδυνη Δημοκρατία". Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία του επίμαχου άρθρου, ενώ ο βουλευτής του, Δ. Παπαδημούλης, υπογράμμισε: "Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν έχει αυτό το άθλιο φασίζον καθεστώς της επίταξης".

Αφαιρούν τις πινακίδες των οχημάτων τους

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μεταφορέων, πάνω από 3.000 φορτηγά βρίσκονται παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών, χωρίς μέχρι στιγμής, σήμερα, να δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες, πάνω από 400 τον αριθμό, προκειμένου να αποφύγουν τα νέα μέτρα που πλέον έγιναν νόμος του κράτους έσπευσαν και έβγαλαν από τα αυτοκίνητά τους τις πινακίδες με τους αριθμούς κυκλοφορίας, για να μην είναι εύκολο να εντοπιστούν από τους αστυνομικούς.

Ο εμπορικός κόσμος εκπέμπει SOS

Την ίδια ώρα ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως τονίζουν έχει ξεπεραστεί η κόκκινη γραμμή και η αγορά εκπέμπει SOS, ενώ πολλοί επιχειρηματίες άρχισαν να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μηνύσεις.

Άρχισαν να εκτελούνται μεταφορές από τις Διαμεταφορικές Επιχειρήσεις, οι οποίες με ανακοίνωσή τους διαχώρισαν τη θέση τους και κάλεσαν τα μέλη τους να επανέλθουν στην εργασία. Το μεταφορικό έργο γίνεται πλέον ομαδικά, δηλαδή συγκροτούνται κομβόι οχημάτων τα οποία μετακινούνται συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας, για αποφευχθούν τυχόν επεισόδια και ζημιές στα οχήματά τους από μεταφορείς που παραμένουν στα μπλόκα.

Σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο εκτιμάται ότι είναι συσσωρευμένα πάνω από 8.000 κοντέινερ και οι αποδέκτες τους όχι μόνο δεν μπορούν να τα παραλάβουν, αλλά πληρώνουν και επιπλέον χρήματα για την αποθήκευση και τη φύλαξή τους.

http://www.nooz.gr/greece/austiropoiisi-tou-plaisiou-tis-epitaksis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου