Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Tattoo : Όλα όσα θέλεις να ρωτήσεις

Πόσα χρόνια σκέφτεσαι να κάνεις τατουάζ, αλλά δεν λες να το πάρεις απόφαση; Πόσες φορές έχεις αλλάξει γνώμη για το σχέδιο; Φρικάρεις στην ιδέα ότι το μαγαζί που θα το κάνεις δεν θα είναι της προκοπής και θα πάθεις ΣΙΓΟΥΡΑ κάτι; Χαλάρωσε, γιατί έχουμε όλες τις απαντήσεις στις απορίες σου!
ΘΑ ΠΟΝΕΣΩ; Δεν θα σου πούμε ψέματα! Δεν είναι και σαν τη ...

σοκολατοθεραπεία αλλά ούτε και κινέζικο βασανιστήριο! Στην πραγματικότητα, αυτό που νιώθεις είναι ένα ενοχλητικό τσίμπημα που τινάζει το δέρμα σου. Σαν συνεχή ελαφριά δόνηση, ένα πράγμα! Οι ενδορφίνες που εκκρίνονται απαλύνουν την έντονη αίσθηση, άρα ο οργανισμός σου δουλεύει για σένα.
Φυσικά, παίζει και ρόλο το σημείο στο οποίο θα κάνεις το τατουάζ. Κατά κανόνα, όσο πιο κοντά στο κόκαλο βρίσκεται, τόσο πιο έντονος θα είναι και ο πόνος. Επίσης, όσο πιο μεγάλο θα είναι το σχέδιο, τόσο πιο μεγάλη θα είναι και η διάρκεια. Μην ξεχνάς επίσης, ότι όσο καλύτερη είναι η ψυχολογική σου κατάσταση -και δεν τρέμεις από το άγχος- τόσο το καλύτερο για σένα!
Προσοχή: μην καταναλώνεις αλκοόλ ή ασπιρίνες κατά τη διάρκεια ή και μετά τη διαδικασία, γιατί αυτές οι ουσίες αυξάνουν την αιμορραγία και επιβραδύνουν την επούλωση της πληγής.
ΤΙ ΘΕΜΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ; Είναι πολύ σημαντικό να είσαι σίγουρη για το τι θες να κάνεις! Ας πούμε, είναι κάτι που θα σε αντιπροσωπεύει σε 10 χρόνια από τώρα; Μήπως το κάνεις για να ξεχωρίσεις και να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου; Μάλλον το τατουάζ δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι. Μην είσαι υπερβολικά αυθόρμητη στο συγκεκριμένο θέμα. Όχι επειδή ερωτεύτηκες στα 18, να ‘χτυπήσεις’ το όνομα του καλού σου! Ο σύντροφος μπορεί να μην υπάρχει αύριο, το τατουάζ όμως θα μείνει εκεί για πάντα!
Προσωρινό: δοκίμασε να κάνεις πρώτα το ίδιο σχέδιο τατουάζ με χέννα (μεντί) που διαρκεί συνήθως δύο εβδομάδες ,για να δεις αν και πόσο σου αρέσει. Πάρτο ως μια δοκιμαστική περίοδο που θα σε βοηθήσει να κατασταλάξεις, αν πράγματι μπορείς να ζήσεις με το συγκεκριμένο τατουάζ στο συγκεκριμένο σημείο!
ΣΧΕΔΙΟ: το σχέδιο είναι υπόθεση καθαρά προσωπική! Μπορείς και να πάρεις ιδέες από μαγαζιά με τατού τόσο ως προς το σχέδιο όσο και ως προς το μέγεθος. Χωρίς να θέλουμε να σε επηρεάσουμε, τα τατουάζ που ‘παίζουν’ πολύ αυτήν την εποχή είναι οι νεράιδες και τα αστέρια. Τα σημεία του σώματος που επίσης ‘παίζουν’ είναι ο καρπός, το πάνω μέρος του πέλματος, ο σβέρκος και χαμηλά στην κοιλιά. Σημασία έχει να ξέρεις αν θες να είναι ορατό από όλους ή να βρίσκεται σε πιο... απόκρυφα σημεία. Επίσης, μπορεί να θες να μην το βλέπεις συνέχεια σε περίπτωση που το βαρεθείς, γι αυτό προτίμησε σημεία στην... πίσω όψη σου!
ΧΡΩΜΑ: υπάρχουν χρώματα τατουάζ σε συσκευασίες μιας χρήσεως (για μεγαλύτερη ασφάλεια). Είναι γεγονός ότι το μαύρο δεν χρειάζεται -συνήθως- δεύτερο πέρασμα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα χρώματα που είναι πιθανό να ξεθωριάσουν πιο γρήγορα. Επίσης τα χρώματα έχουν περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσουν αλλεργία.
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: το τατουάζ δεν είναι ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε! Θέλει ψάξιμο και υπομονή για να γίνει στο κατάλληλο σημείο. με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συγκέντρωσε πληροφορίες μέσω ίντερνετ, ρώτα φίλους και γνωστούς που έχουν ζήσει την εμπειρία και -κυρίως- κάνε η ίδια μια βόλτα από τα μαγαζιά, για να διαπιστώσεις -ιδίοις όμμασι- την υγιεινή του καθενός. Πρέπει να ξέρεις ότι τα περισσότερα τατουατζίδικα δεν είναι τύπου σπα. Μπορεί η ατμόσφαιρα και οι άνθρωποι να σε ξενίσουν λίγο, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για την υγιεινή τους.
Τα πιο γνωστά στην Αθήνα, που βρίσκονται στο Μοναστηράκι ή τα Εξάρχεια είναι σε αυτό το στιλ κατά βάση. Μη διστάσεις να κουβεντιάσεις με τους ιδιοκτήτες τους για να δεις πώς δουλεύουν, σε τι σχέδια ειδικεύονται, να μάθεις τιμές (στην Αθήνα το πιο μικρό σχέδιο ξεκινά από 80 ευρώ συνήθως) και ενδεχομένως, να εξοικειωθείς με το χώρο. Μάθε από τώρα ότι αν σκοπεύεις να κάνεις αρκετά μεγάλο τατουάζ, μπορεί να κάνεις δύο ή και τρεις συναντήσεις για να ολοκληρωθεί το σχέδιο. Εναλλακτικά, μπορεί να σου πάρει πολλές ώρες!
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ; Η καλύτερη εποχή για τατουάζ είναι το Φθινόπωρο και η Άνοιξη, γιατί φοράμε λιγότερα ρούχα που μπορεί να ερεθίσουν το σημείο του τατουάζ, ενώ δεν κάνουμε μπάνια στη θάλασσα που μπορεί να το μολύνουν ή να το ξεθωριάσουν. Η χειρότερη εποχή πάντως, είναι το Καλοκαίρι.
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΩ; Αν και αυτοί που κάνουν τα τατουάζ, φροντίζουν πάντα να σου πουν πως θα περιποιηθείς το... νεοαποκτηθέν κόσμημά σου, εμείς σου δίνουμε μερικά tips, έτσι για να σου βρίσκονται:
Αρχικά το σχέδιο θα είναι καλυμμένο με επίδεσμο, ή ζελατίνα και λευκοπλαστ, για λίγες ώρες ή μέρες, ανάλογα με τις οδηγίες του καλλιτέχνη
Κράτησέ την περιοχή στεγνή και μακριά από νερό, τουλάχιστον για όσο καιρό θα έχεις τον επίδεσμο.
Κοντά τα χέρια σου! Μην το ξύνεις, μην το πειράζεις, μην το τρίβεις! Μπορεί να σε τρώει λίγο, αλλά αντιστάσου στο πειρασμό να το αγγίξεις γιατί μπορεί να δημιουργήσεις σημάδι και να χαλάσεις το σχέδιο.
Τον πρώτο καιρό, προσπάθησε να μην σκεπάζεις το τατουάζ με πολλά και βαριά ρούχα ώστε να αφήνεις το δέρμα ν' αναπνέει όσο πιο ελεύθερα γίνεται.
Αν ο καλλιτέχνης σου συστήσει κάποια προϊόντα περιποίησης, χρησιμοποίησε τα ακριβώς στη δοσολογία και τη συχνότητα που σου είπε αφού αφαιρέσεις τον επίδεσμο.
Προστάτεψε το τατουάζ σου απ' τον καλοκαιρινό ήλιο για να μην ξεθωριάσει. Ένα ισχυρό αδιάβροχο αντηλιακό όπως αυτό που χρησιμοποιείς για το πρόσωπο είναι ό,τι χρειάζεται.


Πηγή: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/, www.womenonly.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου