Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Baby Cayenne από την Porsche


Οι ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δίνουν μία γεύση από ένα νέο SUV που ετοιμάζει η Porsche καθώς οι Γερμανοί μπαίνουν στην… τελική ευθεία για την είσοδό τους στη νέα σπορ κατηγορία που δημιουργείται με πρωταγωνιστές την επερχόμενη BMW X4 και τo Land Rover Evoque.

Για την ώρα η επερχόμενη Porsche ονομάζεται Cajun και θα είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής φίρμας που κατασκευάζεται υπό τον πλήρη έλεγχο της VW. Η Cajun θα βασιστεί στα μηχανικά μέρη του Q5 ενώ το αξιοσημείωτο είναι πως θα δούμε και τρίθυρη έκδοση (αυτή θα είναι του λανσαρίσματος).

Οι κινητήρες θα προέρχονται από την Audi και τα entry level μοντέλα θα εξοπλίζονται με δίλιτρο TFSI των 237 PS και δίλιτρο ντίζελ των 188 PS. Οι ισχυρότερες εκδόσεις θα είναι οι 3.0 TFSI με 328 PS και 3.0 TDI με 237 PS και όλα τα μηχανικά μέρη θα συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή το αυτόματο PDK.
Ειδικό ενδιαφέρον έχει μία υβριδική έκδοση που θα βασίζεται στην αντίστοιχη του Q5 και θα συνδυάζει τον 2.0 TFSΙ ισχύος 211 PS με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 47 PS. Τέλος να πούμε πως οι πωλήσεις της Cajun θα ξεκινήσουν το 2013 με τιμές που θα τοποθετούνται ανάμεσα στο φτηνότερο Q5 και στην ακριβότερη Cayenne.



http://www.protothema.gr/car-and-speed/article/?aid=88460

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου