Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Νέο κύμα ψύχους από την Τετάρτη


Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τετάρτης. Θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές,καταιγίδες στις ανατολικές και νότιες θαλάσσιες και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι πολύ ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Τοπικές νεφώσεις σε Μακεδονία και Θράκη με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά που τη νύχτα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 ως 5 και στα δυτικά από -8 ως 2.

Τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο από το βράδυ της Τετάρτης, ενώ χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο από -6 μέχρι 3 βαθμούς.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 ως 12 και στα βόρεια από -5 ως 7 βαθμούς Κελσίου.
Τοπικές βροχές και καταιγίδες τη νύχτα σε Κρήτη και Κυκλάδες, με τους ανέμους να πνέουν ως 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία από 4 ως 15 βαθμούς Κελσίου.
Τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Αττική θα σημειωθούν βροχές κυρίως από το απόγευμα, ενώ τη νύχτα θα έχουμε καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη τη νύχτα θα σημειωθεί χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 ως 4 βαθμούς Κελσίου.
Το κύμα ψύχους κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα επηρεάσει την ανατολική και νότια χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας και οι ισχυρές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Τσουχτερό κρύο στη Β.Ελλάδα

Τσουχτερό κρύο στους νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου με αντιολισθητικές αλυσίδες. Ειδικότερα, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας, καθώς επίσης στον επαρχιακό δρόμο Αετού - Νυμφαίου, στο νομό Φλώρινας.

Στο νομό Γρεβενών, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην εθνική οδό Κρανιάς - Μετσόβου και στον επαρχιακό δρόμο Πολυνερίου - Σαμαρίνας. Αντίθετα, χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3-5 Πηγαδιών, στην Ημαθία, και του Καϊμακτσαλάν, στην Πέλλα.

Στην κυκλοφορία ξανά μέρος της Εγνατίας

Αφού παρέμεινε κλειστή για 13 μέρες και μετά την εκτέλεση έργων που απομάκρυναν τα νερά από το οδόστρωμα, λειτουργεί κανονικά η Εγνατία Οδός στο 1,5 χλμ. του αυτοκινητόδρομου Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, κοντά στην Πεδινή.

Στις δύο πλευρές του δρόμου και σε μήκος περίπου 400 μ. κατασκευάστηκαν χωμάτινα αναχώματα που συγκρατούν τα νερά από τις πλημμυρισμένες γύρω εκτάσεις, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνθηκαν και αυτά που είχαν πλημμυρίσει τον δρόμο.

http://www.nooz.gr/greece/tsouxtero-krio-sti-vellada---neo-kima-psixous-apo-tetarti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου