Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Διασκεδάστε με επτά κόλπα του Google

Οι χρήστες υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων τελευταίας τεχνολογίας «απευθύνονται» στην ιστοσελίδα της Google για να βρουν κάποιες πληροφορίες, εικόνες ή κάποια παιχνίδια για να διασκεδάσουν....



Οι περισσότεροι όμως δεν γνωρίζουν πως μπορούν να διασκεδάσουν και με την πρώτη σελίδα της δημοφιλούς ιστοσελίδας αναζήτησης.



Μπείτε μέσα στην οθόνη

Αν γράψετε στο πεδίο αναζήτησης elgoog.im, δηλαδή το «i'm Google» αντίστροφα, θα βρεθείτε αμέσως στο εσωτερικό της οθόνης του υπολογιστή σας, καθώς όλα θα αντιστραφούν οριζόντια.



Κάντε γύρω-γύρω

Αν εισάγετε τη φράση «κάνε κωλοτούμπα» στην αγγλική μετάφραση, δηλαδή «do a barrel roll», θα δείτε την αρχική σελίδα του search να κάνει ξαφνικά στροφή 360 μοιρών.



Κατατροπώστε όλα τα αποτελέσματα της αναζήτησης

Αν γράψετε στο πεδίο αναζήτησης τη φράση «Zerg Rush» θα δείτε δεκάδες χρωματιστούς χαρακτήρες «ο» να βομβαρδίζουν τα αποτελέσματα που θα έχει εμφανίσει το Google σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό που θα συμβεί στον υπολογιστή σας, προέρχεται από το βιντεοπαιχνίδι Starcraft, στο οποίο η φυλή των Zerg κατατροπώνει τους αντιπάλους.

Αυτό που πρέπει να κάνετε για να σώσετε τις λέξεις που υπάρχουν στην οθόνη, είναι να επιτεθείτε και σεις στους χαρακτήρες «ο».



Κάντε beat box με βοηθό το Google

Μπείτε στην υπηρεσία μετάφρασης της Google, στο translate.google.com και ορίστε τα αγγλικά ως γλώσσα από την οποία πρέπει να μεταφραστεί ένα κείμενο. Στη συνέχεια, εισάγετε τους χαρακτήρες «pv zk bschk zk kkkkkkk» και πατήστε «μετάφραση».

Θα δείτε στο παράθυρο της μετάφρασης, στη δεξιά πλευρά της οθόνης, να εμφανίζεται ένα εικονίδιο ηχείου, το οποία θα σας τραγουδήσει το συγκεκριμένο κείμενο σε «beat box».



Κάντε το «δικό» σας Google

Πηγαίνετε στην αρχική σελίδα αναζήτησης και πληκτρολογείστε τη λέξη «funnygoogle». Στη συνέχεια, κάντε «κλικ» στο πρώτο αποτέλεσμα. Εκεί, εισάγετε το όνομά σας ή ότι άλλο θέλετε και θα το δείτε αμέσως να γίνεται το λογότυπο μιας νέας μηχανής αναζήτησης.


Γράψτε στη γλώσσα του... Star Trek

Εσείς μπορεί να γνωρίζετε κάποιες ξένες γλώσσες πέραν των ελληνικών, αλλά μπορείτε να «δουλέψετε» και σε κάποιες που δεν μπορείτε να μάθετε σε κέντρα ξένων γλωσσών, όπως η διάλεκτος των Κλίνγκον, τη γλώσσα που μιλιέται από τους φανταστικούς Κλίνγκονς στο σύμπαν του Σταρ Τρεκ.


Υπολογίστε το νόημα της ζωής και βρείτε το 42

Αν είστε σε δίλημμα για το ποιο είναι το νόημα της ζωής, τότε θα βρείτε σίγουρα και αυτή την απάντηση στο Google.

Πληκτρολογήστε στη μηχανή αναζήτησης τη φράση «ποια είναι η απάντηση για τη ζωή, το Σύμπαν και τα πάντα;» στα αγγλικά (what is the answer to life, the universe, and everything?) και αμέσως θα πάρετε την απάντηση.

Tο αποτέλεσμα που θα εμφανιστεί είναι το νούμερο 42, το οποίο προέρχεται από το μυθιστόρημα «Γυρίστε τον Γαλαξία με Ώτοστοπ» του Ντάγκλας Άνταμς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου