Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγραμμα που κατασκοπεύει τους χρήστες smartphone!


ispy 627 355 Πρόγραμμα που κατασκοπεύει τους χρήστες smartphone!Ένα νέο πρόγραμμα έκανε την εμφάνισή του το οποίο μπορεί και αναγνωρίζει οτι γράφει κάποιος σε απόσταση ακόμα και 60 μέτρων…
Το iSpy, είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει γνωστό τον τελευταίο καιρό, για την λειτουργία του η οποία επιτρέπει σε τρίτους να μπορούν να «διαβάσουν» τι γράφει κάποιος σε μία οθόνη αφής...
Στο παρελθόν έχουν υπάρξει παρόμοιες εφαρμογές που κάνουν την ίδια δουλειά όμως αυτό που κάνει το iSpy ακόμα πιο επικίνδυνο είναι η ευχρηστία του αφού το μόνο που έχει να κάνει αυτός που θέλει να μάθει τι γράφει κάποιος στη συσκευή του, είναι να στρέψει την κάμερα του κινητού του προς την οθόνη του άλλου και στη συνέχει το iSpy αναλαμβάνει να καταγράψει αυτόματα οτι αυτός δακτυλογραφεί, σταθεροποιώντας το βίντεο και αναγνωρίζοντας στη συνέχεια τις λέξεις.
Η εμβέλεια του iSpy φτάνει μέχρι και τα 3 μέτρα με μία απλή κάμερα κινητού ενώ αν ο φακός είναι ισχυρός τότε το πρόγραμμα είναι ικανό να διαβάσει αυτά που γράφει ο χρήστης μέχρι και από απόσταση 60 μέτρων.
Επίσης η κάμερα του iSpy μπορεί και αξιοποιεί τις ανακλάσεις γυαλιών ή παραθύρων, που μπορεί να υπάρχουν σε απόσταση μέχρι και 12 μέτρων και γι’ αυτό το λόγο οι ειδικοί συνιστούν στους χρήστες να χρησιμοποιούν ειδικά αυτοκόλλητα που κυκλοφορούν κατά των ανακλάσεων.
Τέλος το iSpy μπορεί και αναγνωρίζει όλες τις λέξεις ενώ οι κατασκευαστές του υποστηρίζουν οτι η αξιοπιστία της αναγνώρισης των γραμμάτων που καταγράφει ξεπερνάει το 90%.
Πηγή: newsit.gr
http://www.secnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου