Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Απίστευτα πράγματα υπόσχεται το Κατάρ για να πάρει το Μουντιάλ 2022


Όταν το χρήμα συναντά τη φαντασία δημιουργείται μία πρόταση που καθηλώνει. Το Κατάρ υπόσχεται γήπεδο – νησί, στο οποίο οι φίλαθλοι θα προσέρχονται με...θαλάσσια ταξί. Δείτε σε video πως θα μεταμορφωθεί η Ντόχα για το Μουντιάλ 2022....












Απίθανα πράγματα συμβαίνουν με τους ...
ΠΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

φακέλους που κατατίθενται στη FIFA, από χώρες που θέλουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον και, βέβαια, τις ψήφους όσων θα εκλέξουν τους διοργανωτές του Μουντιάλ για το 2018 και του 2022.

Το Κατάρ είναι μια αντιπροσωπευτική περίπτωση, καθώς η θερμοκρασία το καλοκαίρι στην Ντόχα φτάνει τους… 50 βαθμούς Κελσίου. Η FIFA αναφέρει πως πάνω από 32 βαθμοί είναι επικίνδυνοι για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, συνεπώς, τι θα κάνουν; Οι άνθρωποι έχουν τις απαντήσεις.

Αρχικά, για την επιθεώρηση της επιτροπής έφτιαξαν εντός λίγων εβδομάδων ένα γήπεδο 500 θέσεων, ώστε να δείξουν πως μπορούν σε άμεσο χρόνο να δημιουργήσουν υποδομές. Υποσχέθηκαν πως θα ξοδέψουν 40 δισεκατομμύρια δολάρια για να φτιάξουν σιδηροδρομικό δίκτυο και μετρό που θα εγγυάται τη μεταφορά των εκατοντάδων χιλιάδων φιλάθλων, ενώ θα χρησιμοποιήσουν κλιματισμό τριών μέτρων στα γήπεδα! Και πώς θα λειτουργούν αυτοί; Με φωτοβολταϊκά συστήματα.
«Με τον ήλιο που έχουμε εδώ, μπορούμε να έχουμε όσο ρεύμα θέλουμε», είπαν οι διοργανωτές! Για να πείσουν τον κόσμο, διοργάνωσαν ένα τετραήμερο event στο οποίο πήγαν στην Ντόχα σπουδαίες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου. «Η ανάθεση της διοργάνωσης σε χώρες με φτωχή ποδοσφαιρική παράδοση είναι το κλειδί, προκειμένου να τραβηχτούν τα γκέμια οποιουδήποτε εμπλέκεται με τις τύχες του αθλήματος», ανέφερε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, την ώρα που οι μακέτες του φακέλου έδιναν κάτι από τα απίστευτα πράγματα που μπορούν να φτιάξουν βασιζόμενοι πάντα στα χρήματα που εγγυώνται οι αμέτρητες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όπως το γήπεδο στο λιμάνι της Ντόχα που σου κόβει την ανάσα, καθώς εκτείνεται πάνω στη θάλασσα.

Άλλα θέλγητρα; «Είμαστε η 15η πιο ασφαλής χώρα στον κόσμο μπροστά από την Ελβετία ή τη Σιγκαπούρη», λένε οι διοργανωτές. «Το Μουντιάλ είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσει η μέση Ανατολή με τον υπόλοιπο κόσμο και να λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις», καταθέτουν. Και, μάλλον, δεν έχουν άδικο.
Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να μπουν μεταξύ των φαβορί για τη διοργάνωση του 2022, καθώς το 2018 θα έρθει σε ευρωπαϊκή χώρα. Αντίπαλοι είναι οι Ιαπωνία, ΗΠΑ, Αυστραλία και Κορέα, ήδη όμως, ένα κύμα ενθουσιασμού δημιουργείται σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη…
Στην επίσημη παρουσίασή τους δε, σημειώνουν πως στο «γήπεδο – κοχύλι» θα πηγαίνει ο κόσμος με θαλάσσιο ταξί. Ούτως ή άλλως, όμως, η παρουσίαση που φαίνεται στο video κόβει την ανάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου