Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Συναρμολογούμενα κινητά φέρνουν τα πάνω κάτω στην κινητή τηλεφωνία! [BINTEO]

Τα κινητά του πρότζεκτ Phonebloks θα αντέχουν μια ζωή, καθώς θα μπορούν εύκολα να αλλάξουν το χαλασμένο κομμάτι με ένα καινούργιο...


 


Αυτό το κινητό δεν θα είναι μόνο έξυπνο, αλλά θα είναι και... συναρμολογούμενο! Ο λόγος για το φιλόδοξο σχέδιο Phonebloks, το οποίο υπόσχεται κινητά που θα αντέχουν για μια ζωή.

Τα κινητά του πρότζεκτ Phonebloks θα προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε χρήστη και όποτε υπάρχει κάποια βλάβη, ο κάτοχός του θα μπορεί εύκολα να αλλάξει το χαλασμένο κομμάτι με ένα καινούργιο επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής της συσκευής. 

Εμπνευστής αυτού του φιλόδοξου σχεδίου, που θα φέρει τα πάνω κάτω στην κινητή τηλεφωνία, είναι ο Ολλανδός σχεδιαστής Ντέιβ Χάκερς. Στόχος του πρότζεκτ είναι να μειωθούν κατακόρυφα τα εκατομμύρια ηλεκτρονικά «σκουπίδια» που παράγονται ετησίως από τα παλιά χρησιμοποιημένα κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα, το Phonebloks «υπόσχεται» να δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αναβαθμίζουν τις συσκευές τους, προσθέτοντας κομμάτια, όπως μνήμη, μπαταρία, κάμερα με μεγαλύτερη ευκρίνεια και καλύτερη ανάλυση, πιο εξελιγμένο επεξεργαστή και άλλα πολλά.

«Δεν μου αρέσει η κατεύθυνση που παίρνει στις μέρες μας η τεχνολογική ανάπτυξη στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας», λέει ο Χάκερς στο δίκτυο CNN, προσθέτοντας πως «τα κινητά τηλέφωνα γίνονται όλο και πιο αναλώσιμα. Η διάρκεια ζωής τους μειώνεται με συνέπεια να αυξάνονται τα ηλεκτρονικά σκουπίδια».

Σύμφωνα με έρευνα της Greenpeace, ετησίως παράγονται 20 με 50 εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρονικών σκουπιδιών. Έως τώρα ο Χάκερς δεν έχει αναζητήσει χρηματοδότηση ώστε να πάρει «σάρκα και οστά» η ιδέα του. Ωστόσο, το βίντεο που έχει αναρτήσει στο YouTube έχει πάνω από 12 εκατομμύρια προβολές ενώ έχει κοινοποιηθεί από χρήστες στα κοινωνικά δίχτυα σχεδόν 700.000 φορές γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται προς «οικολογικές» συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Πηγη: http://www.to-gamato.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου